Advisering bij de locatiekeuze van uw beursstand

Gepost op: 2016-02-05 Advisering beursstand locatie

Het belang van een goede beursstand locatie op de beursvloer is groot.

Wat is er vervelender dan met uw gemotiveerde standbemanning op uw prachtige beursstand klaarstaan om bezoekers te verwelkomen… maar ze komen niet! En dat terwijl het elders op de beurs wel druk is!

Enerzijds voor het slagen van uw beursdeelname, maar ook voor de moraal van het personeel op de beursstand. Waar moet u op letten?

Looproutes
Laat u door de beursorganisator informeren over de looproutes en vraag waar de horeca-gelegenheden zijn. Er zijn beursorganisatoren die een onderscheid maken in A en B-locaties. Bepaal voor de keuze wat uw beursdoelstellingen zijn en zet dit af tegen de meerkosten van een A-locatie.

Segmentatie
Op sommige beurzen komt het voor dat de exposanten per productgroep bij elkaar worden gezet. Dit hoeft voor u als exposant geen voordeel te zijn. Voor de bezoekers is het spannender als niet alles gesegmenteerd is en er gezocht moet worden. Bovendien wordt de ‘loop’ hiermee gestimuleerd en dat is zowel voor exposant als organisator goed!

Concurrenten
Wilt u opvallen en wilt u dat de focus van uw standpersoneel gericht is op de bezoekers?
Ga dan niet naast uw grootste concurrent staan.

Aantrekkingskracht
Verkoopt u een product ‘met beperkte aantrekkingskracht’? Zorg dan dat u in de buurt van (of naast) een exposant staat waar de bezoekers van de beurs zeker op afkomen. U profiteert dan van de aanloop naar deze beursstand.

Soort beursstand
Kies liever voor een hoekstand in plaats van een middenstand. Met een hoekstand valt u meer op en staat u aan twee looppaden, in plaats van aan één.

Horeca
Een standlocatie in de buurt van een horeca gelegenheid kan interessant zijn, omdat hier bezoekers op af komen. Houdt er echter wel rekening mee dat het mogelijk is dat de bezoekers hun drankje of broodje op uw standbeurs komen opeten!

Advies nodig?
Wanneer u dit wenst kijken wij, met een objectief oog, met u mee bij het selecteren van een goede locatie.

Recente berichten
april 2016
2016-04-19
Geen stress bij de voorbereiding van uw beursstand
Lees verder >
februari 2016
2016-02-29
Verborgen kosten van standbouw bij beursdeelname
Lees verder >
februari 2016
2016-02-05
Advisering bij de locatiekeuze van uw beursstand
Lees verder >
januari 2016
2016-01-12
Tips voor standaard standbouw
Lees verder >
december 2015
2015-12-16
Hoe stelt u uw beursbudget vast?
Lees verder >