Tips voor standaard standbouw

Gepost op: 2016-01-12 tips-voor-standaard-standbouw

Wanneer u deelneemt aan een beurs kunt u meestal kiezen uit standaard standbouw (ook wel uniforme standbouw genoemd) of u huurt een lege oppervlakte waarop u zelf een stand laat bouwen.

Standaard standbouw

Wanneer uw budget beperkt is kan standaard standbouw een passend alternatief zijn. Deze vorm van standbouw is bijna op alle locaties hetzelfde. Uw beursstand bestaat uit wanddelen met houtmotief of een effen kleur. Aan de voorzijde van de beursstand is een frieslijst aangebracht waarop uw bedrijfsnaam vermeld kan worden. De vloer is standaard bedekt met donkere tapijttegels. Standaard standbouw heeft voordelen; u hoeft zelf weinig te regelen en de kosten zijn beperkt.

Kiest u voor standaard standbouw en wilt u toch opvallen in de massa, hierbij enkele tips.

Niet te groot
Standbouw wordt veelal toegepast voor stands tussen de 6m2 en 12m2. Is uw beursstand groter dan 12m2? Dan is het absoluut raadzaam om een ander soort standbouw te overwegen.

Frieslijst
Vraag de beursorganisator om de frieslijst weg te laten. Zo’n lijst is niet meer van deze tijd.
Daarbij verstoort het de zichtlijnen en is het vaak niet praktisch.

Hoekstand
Probeer een hoekstand te bemachtigen. Een hoekstand is veel beter dan een tussenstand, met een hoekstand val je als exposant ook meer op.

Beschadigingen
Controleer de wanddelen van een beursstand op beschadigingen, de wanden worden veelvuldig ingezet en helaas niet altijd op tijd vervangen.

Bedrading van elektra
Zorg ervoor dat, indien u verlichting of stekkerdozen op de stand heeft, de bedrading netjes is weggewerkt.

Hoogte
Maak gebruik van de hoogte. Met een hoogte steekt u letterlijk boven de rest uit. Let echter wel op de verhouding hoogte – breedte van de beursstand.

Vloertegel
Kies een afwijkende kleur vloertegel. Een nog beter advies is om te investeren in een tapijt. Dit hoeft niet veel te kosten. Het effect van tapijt is oneindig veel beter dan dat van een tapijttegel.

Communicatie
Vermijd te veel boodschappen op uw beursstand. De bezoeker moet direct begrijpen wie u bent en wat u doet.

Visuals
Kies liever voor een goed beeld, dan voor een lange technische tekst. Een visual is heel bepalend voor de sfeer en kan uitnodigend werken. En dat is wat u wilt, bezoekers op uw beursstand! Het technische verhaal kunnen uw medewerkers beter vertellen.
Maar als er financieel ruimte is; reserveer dan voldoende budget voor uw standbouw. Een goede en kwalitatief hoogstaande stand hoeft geen vermogen te kosten. Stel hier online uw stand samen en bekijk direct de kosten.

Recente berichten
april 2016
2016-04-19
Geen stress bij de voorbereiding van uw beursstand
Lees verder >
februari 2016
2016-02-29
Verborgen kosten van standbouw bij beursdeelname
Lees verder >
februari 2016
2016-02-05
Advisering bij de locatiekeuze van uw beursstand
Lees verder >
januari 2016
2016-01-12
Tips voor standaard standbouw
Lees verder >
december 2015
2015-12-16
Hoe stelt u uw beursbudget vast?
Lees verder >