10 zaken die je niet moet vergeten bij je beursdeelname!

Gepost op: 2018-04-03 Wat mag je absoluut niet vergeten bij je beursdeelname

Je meldt je bedrijf aan voor een beursdeelname die over een paar maanden plaatsvindt. Voor je het weet is het al bijna zover! Je hebt nog geen idee hoe je de stand gaat inrichten. Hoe kan je met je standontwerp zoveel mogelijk bezoekers trekken? De opbouw dag staat voor de deur en je weet niet meer of er elektriciteit, water en internet is . Wat moet je ook alweer meenemen tijdens de beursdag? Een hoop vragen die gedurende de voorbereiding in je hoofd rondtollen en juist deze week heb je veel voor te bereiden voor je nieuwe klant. Had je nu maar een partner die je kon vertrouwen met kennis van beursdeelname. Iemand die je al je vragen kan stellen en met je meedenkt.

 

Zoek een professionele partner

De eerste stap om je prospects te bereiken is je aanmelden voor een standplaats. Het daadwerkelijk vertalen van het DNA van je bedrijf naar een creatief werkend concept is weer een volledig nieuwe uitdaging. Het is belangrijk om tijdens je beursdeelname uit te stralen wie je bent en wat je doet als bedrijf. Je wilt tenslotte bezoekers overtuigen van jouw product of dienst. Daarom is het altijd een goed idee om een samenwerking aan te gaan met een partner die verstand heeft van zaken, die niet alleen beschikbaar is voor maar ook tijdens je beursdeelname. Door te kiezen voor een professionele partner kan er niets meer misgaan.

 

Niet vergeten

Er zijn veel dingen waar je aan moet denken tijdens je beursdeelname. De kans dat je iets vergeet kan om meerdere redenen aanwezig zijn. Druk met andere projecten, weinig ervaring of gewoon even niet aan gedacht. Een aantal reminders lijken misschien vanzelfsprekend maar worden in de praktijk vaak vergeten. Daarom hebben wij 10 reminders opgeschreven die je zeker niet mag vergeten!

 

 1. Schrijf noodnummers op.
  Ook al ben je nog zo goed voorbereid, er zijn altijd dingen die je over het hoofd kunt zien. Om onnodige stress te voorkomen is het prettig om snel en gemakkelijk een partner te kunnen bereiken die je helpt.
 2. Oplaad elektra
  Denk hierbij aan stroomblokjes, verlengkabels en andere opladers. Werk je op je stand met tablets, laptops of andere elektrische ondersteuning dan is een centraal laadpunt een nette oplossing. Zorg er wel voor dat je materiaal veilig is opgeborgen.
 3. Voldoende drinken
  Zet wat drankjes in de koelkast of plaats een koffieapparaat in je pantry ter plekke. Tijdens je beursdeelname is het prettig tussendoor te kunnen drinken. Ook je bezoeker kan zin hebben in iets te drinken. Je hebt als exposant echt een streepje voor als je jouw bezoeker een drankje kan aanbieden.
 4. Kleine snacks
  Op een lege maag kan niemand geconcentreerd werken. Een Sultana of een handje pinda’s kan al wonderen doen. Ook een stukje kauwgum kan je helpen je concentratie te herpakken en zorgt tevens voor een frisse adem.
 5. Paracetamol
  Het is geen pretje om de hele dag op de beursvloer met hoofdpijn te staan. Wees daarom goed voorbereid en zorg voor wat paracetamol.
 6. EHBO setje
  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kunnen altijd kleine incidenten plaats vinden, daarom is het fijn om pleisters bij de hand te hebben.
 7. Pennen en notitieblokken
  Misschien wil je iets voor je prospects uitschrijven ter ondersteuning van je uitleg? Of misschien wil je bezoeker juist iets voor jou uitschrijven. Dan is het handig om schrijfwaren te hebben. Schrijfwaren is ook een effectief acquisitie middel, zorg er daarom voor dat je logo en contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn.
 8. Schoonmaak setje en stofzuiger
  Een koffievlek op je tafel ziet er niet uitnodigend uit. Een doekje en wat allesreiniger lost dit snel op. Een gemakkelijke oplossing kan zorgen voor een groot visueel verschil. Vooral bij meerdaagse beurzen is het nodig kleine schoonmaak sessies te houden.
 9. Klein gereedschap
  Er kan van alles gebeuren tijdens je beursdeelname. Iets valt ongelukkig en je hebt schade aan je prachtige stand. Een kleine beschadiging aan je stand verpest al snel het beeld voor de bezoeker. Voor grotere incidenten heb je een partner nodig die dit kan oplossen. Maar soms is het al mogelijk met wat tape, nietjes of tyraps kleine incidenten op te lossen.
 10. Visitekaartjes
  Een acquisitie middel dat je echt niet moet vergeten! Vaak wissel je op beurzen kaartjes uit. Dit geeft jou en je bezoeker de mogelijkheid om na de beurs nog contact op te kunnen nemen.

 

Een goede partner zorgt er echter voor dat jij je als exposant geen zorgen hoeft te maken. Kortom, geen stress met en tijdens je deelname.

 

Recente berichten
april 2018

10 zaken die je niet moet vergeten bij je beursdeelname!
Lees verder >
april 2016
2016-04-19
Geen stress bij de voorbereiding van jouw beursstand
Lees verder >
februari 2016
2016-02-29
Verborgen kosten van standbouw bij beursdeelname
Lees verder >
februari 2016
2016-02-05
Advisering bij de locatiekeuze van jouw beursstand
Lees verder >
januari 2016
2016-01-12
Tips voor standaard standbouw
Lees verder >
december 2015
2015-12-16
Hoe stel je jouw beursbudget vast?
Lees verder >